De beste wijnen voor bij de BBQ

Er zijn maar weinig dingen beter dan een barbecue in de zon met een goed glas wijn in je hand. Er kan echter zoveel lekkers worden bereid op de barbecue dat het combineren van een wijn soms een flinke uitdaging kan zijn. Niet gek ook als je kijkt naar de verschillende soorten voedsel, sauzen en marinades die bij een barbecue voorbij komen. Om je een eindje op weg te helpen hebben we onze favoriete barbecue wijnen voor je verzameld en geven we je inzicht in welk gerecht het beste samengaat met welke wijn.

Rode wijn voor bij de BBQ

Vlees siddert van plezier op de barbecue als het weet dat het wordt gecombineerd met een smaakvolle rode wijn. Rode wijn en vlees gaan namelijk perfect samen. De eiwitten in het vlees verzachten namelijk de taninnes van een krachtige rode wijn en maken deze zo soepeler.  De Casa Safra Terra Alta DO Gran Reserva bijvoorbeeld, een heerlijke wijn die perfect is bij varkensvlees of rosbief van de barbecue.

Witte wijn bij de BBQ

Witte wijnen passen fantastisch bij gegrilde vis en kip.

Rosé bij de BBQ

Tot slot rosé. Want als er één wijnsoort is die perfect aansluit bij verschillende barbecuegerechten dan is het wel rosé. De XxX Côtes de Provence AOP Rosé is bijvoorbeeld heerlijk bij gegrild vlees, zalm en kip van de barbecue. Last but not least de Casa Safra Cava Brut Rosado, een feestelijke bubbelwijn die alle vettigheid wegspoelt en perfect is als aperitief of bij het dessert.

Benieuwd naar nog meer wijn-spijs combinaties? Bekijk dan onze barbecue pagina en ontdek welke wijn samengaat met jouw favoriete barbecuegerecht.

Tips voor de perfecte BBQ

Tot slot enkele algemene adviezen om lang en uitgebreid te kunnen genieten van die gezellige barbecue.

  • Schenk de wijn niet te warm. In dat geval kan de smaak van de alcohol gaan overheersen en dat is zonde! Leg die witte wijn en rosé dus op tijd in de koelkast en zet een wijnkoeler of, ook gezellig, een bak met ijswater op tafel. Daar mag die fles rode wijn ook best even in. Want ook rode wijnen mogen licht gekoeld, tussen 16 en 18 graden, worden geschonken.
  • Serveer wijnen met een niet al te hoog alcoholpercentage. Tenzij je het leuk vindt dat je gasten na een paar glazen op tafel dansen. Liever iedereen met beide benen op de grond houden en toch lekker kunnen doordrinken terwijl de zon aan de hemel staat? Kies dan voor een wijn met een alcoholpercentage dat niet boven 13,5 procent uitkomt.